LieverLinks

Commissies week 7

| Geen reacties

Commissie Bestuur

Rondvraag

“Er is net al even kort gesproken over de veiligheid in de gemeente en ook over de steekpartijen. Nu stond een vriendin van mij gister bij de Hema in de rij en voor haar was een hele jonge jongen die daar enkel een mes kocht. Zij was daar nogal verbaasd over en wist eigenlijk niet zo goed wat ze daar op dit moment mee moest, want ja een mes kopen an sich is natuurlijk nog niet strafbaar. Maar het is wel een bijzonder signaal als een jongen van rond de 13/14 jaar een mes koopt. Toen die jongen weg was gaf de caissière ook aan dat er eerder die dag politie was geweest omdat een jongen rond diezelfde leeftijd een mes wilde stelen. 

Ik denk dat dit nogal zorgwekkende signalen zijn. Die vriendin heeft achteraf ook nog de politie gebeld om gewoon maar te vertellen wat er gebeurd was, wat zij had gezien. En ik vraag me af: wat wordt er met dit soort signalen gedaan? Aangezien het kopen van een mes niet verboden is.” 

Antwoord: Burgemeester gaf aan dat het goed is dat de mevrouw in kwestie de politie heeft ingelicht. Wat er in zijn algemeenheid exact met dit soort signalen van winkels gebeurt daar kon de burgemeester geen antwoord op geven. Hij gaf aan dat de politie ‘altijd serieus omgaat met signalen die het ontvangt die mogelijk van bedreigende aard kunnen zijn’.

Over vluchtelingenopvang

Kim: “Ik hoor heel veel voorbij komen “de vraag ligt er nog niet, dus we kunnen er nog niets over zeggen”, maar wat LieverLinks betreft, er ligt wel een probleem dat er 500 mensen opgevangen moeten worden. Ik hoor hier alweer de term ‘gelukzoekers’ en dergelijke en dan denk ik jongens we hebben het over mensen en elk mens is een gelukzoeker. Ik ben ook een gelukzoeker, wij allemaal hier. We hebben hier een locatie, met 250 plekken, wat betreft LieverLinks bieden wij die ruimte aan. Hij staat er toch! Die mensen moeten ergens opgevangen worden. Dus misschien ligt die vraag er nog niet, maar als je dan wil weten hoe wij erin staan, wat ons betreft is die ruimte beschikbaar.” 

Om de hele Commissie Bestuur terug te luisteren: klik hier.
Om alleen de stukjes van Kim terug te luisteren: klik hier.

Commissie Leefomgeving

Programmaplan Duurzaamheid 2020

“Wij vinden het eigenlijk heel erg jammer dat die ambitie is bijgesteld naar 2050, want hoe kun je in een tijd als dit nu je ambities op het gebied van duurzaamheid omlaag bijstellen? Ik zou bijna willen zeggen ‘hoe durf je?!’, maar dat wordt dan weer zo heftig. 

Zeker als je kijkt naar dat we een duurzaamheidsagenda hadden, met de visie van 2015 tot 2020, dat die na 5 jaar dus al achterhaald blijkt te zijn. Waarom gooien we er hier dan nog eens 10 jaar bovenop? Ook in de komende 30 jaar gaan de ontwikkelingen waarschijnlijk zo snel, dat wat we nu bedenken in 2050 al zo ontzettend anders is, dat kunnen we ons niet eens voorstellen waarschijnlijk. Dus ik snap niet waarom die 10 jaar dan toch nog er bovenop komt, als we die 5 jaar al niet vast konden houden. 

En dan een klein ander dingetje wat ik graag nog wil weten: ik zag een stukje in het stuk staan over Steenbreek en ik vroeg me af of daar ook de geveltuintjes bij horen. Daar hebben we het natuurlijk een hele tijd geleden over gehad. Hoort bij die Operatie Steenbreek dus ook die geveltuintjes?”

Om de hele Commissie Leefomgeving terug te luisteren: klik hier.
Om alleen de stukjes van Kim terug te luisteren: klik hier.

Commissie Sociaal Domein

In aanvulling op een andere rondvraag

“Ik heb de vraag eigenlijk voor me gehouden omdat dinsdag bij bestuur heeft meneer van der Weg voorgesteld om in de commissie bestuur een keer een debat te hebben over privacy en dergelijke. Maar nu we het er toch over hebben.. Zoals u het nu uitlegt doet Totta Data Lab precies hetzelfde als SyRI alleen met andere gegevens. Als ik nu naar uw verhaal luister. Het verhaal van SyRI was vooral de manier waarop het geannalyseerd werd en niet per sé welke gegevens, toch? Of zit ik er nu technisch helemaal naast?” 

Wethouder Bal knikte hevig ja. Blijkbaar zat ik ernaast 😉

Om de hele Commissie Sociaal Domein terug te luisteren: klik hier.
Om alleen de stukjes van Kim terug te luisteren: klik hier.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.