LieverLinks

Raadsvergadering 4 maart

| Geen reacties

Rondvraag

Vraag: “Volgens mij was het gisteren of eergisteren dat in het AD een stukje stond over de vingerscanaffaire weer en over dat daar stukken geheim van zouden zijn of een deel daarvan. De beantwoording op die vragen van het AP. Nu vandaag in mijn mail, kregen we gewoon die stukken in de openbare agenda. Dus nu vraag ik mij af wat is hier nou precies gebeurd? Waarom was dat geheim en waarom toch eigenlijk niet?” 

Antwoord wethouder Bal: Ja heel kort en simpel, dat was helemaal niet geheim. Was gewoon sprake van miscommunicatie. Het had al eerder met u gedeeld moeten worden, maar daar zijn we niet duidelijk genoeg in geweest in wat er naar de raat toe gestuurd kon worden. Dus niks spannends en alles zit nu alsnog hersteld in uw mailbox, zodat u er gewoon kennis van kunt nemen.

Vervolgvraag: “Dus klopte het nu niet in de krant, of klopte het niet vanuit de gemeente?”

Wethouder Bal: “Het is de bedoeling dat deze documenten gewoon openbaar met u gedeeld worden en dat hebben we nu gedaan. Ik heb niet de tekst van het artikel zo scherp op m’n netvlies, wat daar exact stond, maar de documenten zijn nu netjes met de raad gedeeld. Dat was altijd de bedoeling, dat is aanvankelijk niet gebeurd, maar nu wel hersteld.

Programmaplan Duurzaamheid 2020

Kim: “Wij hebben het in de commissie eigenlijk ook al gezegd. Dit plan was natuurlijk eigenlijk een plan van 2020 tot 2040. Wij vinden het eigenlijk heel erg jammer dat in dit plan dus de ambities op het gebied van duurzaamheid in een tijd als deze omlaag worden bijgesteld door te verlengen naar 2050. Zoals we toen ook al zeiden: “Hoe durf je?!” zou Greta zeggen.

Vooral ook omdat er in dezelfde stukken een duurzaamheidsagenda zit met een visie van 2015 tot 2020. Dat is een periode van 5 jaar en die wordt nu als achterhaald beschouwd. Dus een duurzaamheidsvisie met een duur van 5 jaar is na die 5 jaar al achterhaald en nu gaan we er eentje voor 30 jaar opstellen. Hoe weten we in hemelsnaam wat er over 30 jaar gaande is?!

Maargoed, ik kan me wel aansluiten bij wat D66 net zei: op een gegeven moment is het een tijd van doen in plaats van alleen maar stukken maken. We moeten gewoon aan de slag. Dus om dan maar gelijk een stemverklaring te geven: LieverLinks zal wel voor dit plan stemmen.

Om de hele Raadsvergadering terug te luisteren: klik hier.
Om alleen de stukjes van Kim terug te luisteren: klik hier.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.