LieverLinks

Raadsvergadering 20 april

| Geen reacties

In verband met de coronamaatregelen werd deze raadsvergadering gevoerd door slechts twee afgevaardigden van de gemeenteraad. Eén van de coalitie en één van de oppositie. In deze vergadering hoor je dus niet de stem van Kim, maar wel de tekst van LieverLinks voorgelezen door Chris Hottentot van Nissewaard Lokaal.

Algemene Plaatselijke Verordening Nissewaard

“LieverLinks is blij met de verruiming van de terrastijden, maar vindt het jammer dat er is gekozen voor een verruiming naar 2:00 uur en niet naar 3:00 uur terwijl gedurende de pilots wel 3:00 uur werd aangehouden. De meeste avondhoreca in het centrum sluit rond 3:00 uur haar deuren, het lijkt ons dan ook handig dat ook om die tijd de terrassen leeg moeten. Als de terrassen om 2:00 uur al ‘dicht’ moeten terwijl de horecagelegenheid nog open blijft, betekent dat dus dat het personeel een voor sluit al de terrassen vast moet gaan zetten of het terrasmeubilair naar binnen moet gaan halen. Dit is onhandig en oogt niet gastvrij voor de mensen die nog binnen zijn. 

Verder zou LieverLinks graag zien dat er in de voorwaarden rondom carbidschieten een voorwaarde opgenomen wordt over dat carbidschieten niet binnen een bepaalde straal van kinderboerderijen, dierenopvangcentra en maneges plaats mag vinden. In eerdere beantwoording is gezegd dat deze suggestie meegenomen zal worden in de overweging die eind dit jaar genomen moet worden. LieverLinks wordt hier graag van op de hoogte gehouden.

Met deze kanttekeningen kunnen wij wel instemmen met de gewijzigde APV.”

Om de hele Raadsvergadering terug te luisteren: klik hier.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.