LieverLinks

Commissievergaderingen week 20

| Geen reacties

Vanwege de coronamaatregelen vonden deze commissies plaats via een videocall vanuit huis. Commisie Bestuur en Sociaal Domein zijn in deze cyclus samengevoegd tot een Algemene Commissie.

Algemene Commissie

Rondvraag

Aanhakend bij de vraag van Pieter de Vos (ONS): “Wij hadden eigenlijk dezelfde vraag. Naar aanleiding van berichten dat er in Brielle al terrassen worden uitgebreid en dat ze in Rotterdam heel de Witte de With hebben afgezet en dat soort dingen, hadden wij ook de vraag gaan wij onze horeca-ondernemers de ruimte geven om dat soort initiatieven tot stand te brengen?”

Evaluatie pilot verruiming openingstijden terrassen centrum Spijkenisse

Interruptie op Bernhard Tebrugge (CU-SGP): “Ik hoorde het net in het verhaal van Nissewaard Lokaal en nu bij de SGP weer en net bij de PVV ook; er wordt nu gepraat over wat wij vinden van die verlenging naar 2 uur, maar we hebben het nu niet over het vaststellen daarvan want dat hebben we in de vorige raad al gedaan bij het vaststellen van de nieuwe APV.”

Eigen 1e termijn: “Dan ga ik toch graag nog even mijn zegje doen. Wat ik in die pilot evaluatie teruglees is heel veel -en ik hoorde het hiervoor ook mensen zeggen- is dat er weinig respons was. Nu denk ik dat weinig respons vanuit omwonende dus betekent dat er niet veel overlast is geweest, want als mensen echt overlast ervaren dan hoor je ze ook wel.

En weinig respons vanuit de ondernemers, uhh, ja het gaat de hele tijd over vier ondernemers.. En deze pilot gaat natuurlijk eigenlijk, als we echt even naar het centrum kijken, maar over vier ondernemers. Want het gaat over de verruiming van de terrastijden dus je moet een terras hebben en ‘s avonds laat open zijn. Dus als we even door het dorp heen kijken, dan kan ik er vier, vijf, misschien zes bedenken die daar echt mee te maken hebben, want er zijn ook heel veel terrassen die sowieso niet tot zo laat open zijn. Dus dat er te weinig respons is geweest…. Het zijn er vier van de 38, maar het zijn misschien wel net die vier geweest waar het in dit geval om gaat. Dus dan is er misschien toch wel gewoon genoeg respons geweest.

En nu is ervoor gekozen -dat hebben we de vorige keer al gedaan, toen hebben wij dit ook aangegeven- om te verruimen naar 2:00 uur, als een soort compromis. Maar wat dat ook met zich meebrengt, is wat er nu ook al is, de meeste zaken gaan om 3:00 uur dicht hier, degenen met een terras. Dat betekent dat je nu om 2:00 uur, eerst om 1:00 uur, je terras moet vast gaan zetten of naar binnen moet gaan halen, terwijl je mensen nog niet weg hoeft te sturen. Dus wij hadden echt zoiets van doe dan om 3:00 uur dan gewoon dat terras ook dicht, zodat het tegelijk met de zaak dicht kan. Zodat je niet mensen met hun drankje naar binnen moet sturen waar het misschien wel vol is en dat soort drama.”

Om de hele Algemene Commissie terug te luisteren en -kijken: klik hier.
Om alleen de stukjes van Kim terug te luisteren en -kijken: klik hier.

Commissie Leefomgeving

Warmtetransitievisie Voorne-Putten

Na wat geklooi met de microfoon…

“We hebben natuurlijk vorige keer al gezegd bij die visie van Nissewaard van 2020 naar 2050; jammer dat het naar 2050 ging. Maar dat kan ik blijven herhalen, daar worden we allemaal niet wijzer van. Verder blij dat het nu gewoon uitgevoerd wordt.”

Vervolgens wat complimenten gegeven over die brief die de inwoners ontvangen hebben, aangezien ik die zelf ook ontvangen had. Evenals over de website die daarop vermeld staat waar veel informatie duidelijk op staat en waarschijnlijk veel antwoorden op vragen van raadsleden al op te vinden waren.

Om de hele Commissie Leefomgeving terug te luisteren en -kijken: klik hier.
Om alleen de stukjes van Kim terug te luisteren en -kijken: klik hier.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.