LieverLinks

Motie: Opvang 500 alleenstaande vluchtelingkinderen

| 1 reactie

Op dit moment vindt er in de vluchtelingenkampen op de Griekse eilanden een humanitaire ramp plaats. Dagelijks worden we overspoeld met dramatische beelden uit smerige, overvolle en gevaarlijke vluchtelingenkampen.

Er zijn inmiddels 116.000 vluchtelingen in Griekenland onder wie 5.500 alleenstaande kinderen. 41.000 vluchtelingen zitten vast op eilanden. De situatie is geëscaleerd: hulporganisaties trekken zich terug, bootjes met daarin ook gezinnen met kinderen worden beschoten en vluchtelingen zitten in de haven van Lesbos vast achter tralies in een soort openluchtgevangenis. Dit is geen situatie waarin je kinderen wilt laten opgroeien.

De Griekse overheid heeft Europa om hulp gevraagd en al meerdere Europese landen hebben toegezegd een deel van de alleenstaande kinderen op te willen vangen. Nederland geeft daarentegen nog niet thuis. Hoe kan het dat een welvarend en solidair land als Nederland hier niet aan meewerkt?!

Hulporganisaties Stichting Vluchteling, VluchtelingenWerk Nederland en Defence for Children roepen Nederlandse gemeenten op zich gezamenlijk in te spannen voor de opvang van de 500 meest kwetsbare kinderen die zonder familieleden in de overvolle kampen zitten.

Gelukkig spreekt de ene na de andere Nederlandse gemeente zich nu uit. Zij zorgen dat hier, net zoals 140 Duitse en 20 Oostenrijkse gemeenten al doen, een lokale ‘Coalition of the Willing’ kan worden gevormd. Nissewaard blijft tot nu toe helaas nog achter. Wij willen dat ook Nissewaard zich solidair opstelt en bereidheid toont om een deel van de 500 alleenstaande kinderen een veilige plek te bieden.

Daarom dienen wij een motie in waarin we het college van Nissewaard oproepen om zich aan te sluiten bij de coalitie van welwillende gemeenten. Al 82 gemeenten gingen ons voor, wij kunnen niet achter blijven.

Klik hier om de motie te lezen

Deze motie zal bij de gemeenteraadsvergadering van woensdag 27 mei worden ingediend.

#500kinderen #weeswelkom

Eén reactie

  1. Zo snel mogelijk hierheen halen, van mij mag het dubbele aantal kinderen zelfs hierheen komen..

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.